όταν αποφασίσω να μείνω μόνη μου σπίτι είμαι ολόκληρη
ικανοποιώ την μία και μοναδική
ικανή κι αναγκαία συνθήκη
που προϋποθέτει το σχέδιο μου
όταν έρχεσαι ανατρέπεις τα σχεδιά μου
όταν φεύγεις ξαφνικά
ανατρέπεις τους ρυθμούς για τους οποίους χάλασαν τα σχέδια μου
τους ρυθμούς (σου) που δέχτηκα αδιαπραγμάτευτα να διαταράξουν το σχέδιο (μου)
όταν φεύγεις ξαφνικά δεν είμαι ολόκληρη
είμαι διαλυμένη και χωρίς κανένα σχέδιο στα σκαριά
και τώρα τι;
3 σχόλια:
ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΠΙΤΑΚΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ
ΥΛΙΚΑ
1 Φάκελο Μπεσαμέλ
650 γρ. Μανιτάρια κονσέρβας
6 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κόκκινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
Αλάτι - πιπέρι
Ελάχιστο λάδι
1/2 κιλό Φύλλο κρούστας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την μπεσαμέλ χτυπάμε τό περιεχόμενο του φακέλου με 400 γρ. νερό αντί για γάλα για να γίνει λίγο πιο σφιχτή.
Σοτάρουμε τα μανιτάρια μέ το λάδι και τα κρεμμυδάκια.
Κατόπιν σβήνουμε με κρασί και το αφήνουμε 5 λεπτά νά βράσει για να ξεθυμάνει το κρασί.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τον άνηθο και τις πιπεριές και το αφήνουμε να βράσει σκεπασμένο για 20 περίπου λεπτά. Το ανακατεύουμε μερικές φορές.
Κατόπιν το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε την μπεσαμέλ.
Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες (στό πλάτος), τοποθετούμε την γέμιση στην άκρη (1 κουτ. σούπ. περίπου) καί τυλίγουμε τρίγωνα ή φλογέρες. Μπορούμε να τα τηγανίσουμε (οπότε δεν αλείφουμε τα φύλλα) η να τα ψήσουμε σε φούρνο αλείφοντας τα με λίγο λάδι (ή Βιτάμ) τα φύλλα καθώς καί την επιφάνεια κάθε κομματιού.
Ψήνουμε στους 200ο C μέχρι να ροδίσουν καλά
ta spase,,h agapi g ena spiti borei stigmiaia na ftasei autin g enan anthrwpo
a passer by
Ο Mario Batali είναι ένας διάσημος αμερικανός σεφ που αγαπά την ιταλική του καταγωγή και την έχει μελετήσει σε βάθος. Στο πολύτιμο Twitter του δίνει συμβουλές μαγειρικής απαντώντας σε ερωτήσεις follower η οποίες αν και τρομερά σύντομες, νομίζω ότι βοηθούν πολύ.
Little Pies with Wild Mushrooms: Panzerotti Ai Finferli
Total Time:
1 hr 30 min
Prep
1 hr 10 min
Cook
20 min
Yield:
4 servings
Ingredients
Pastry dough, recipe follows
2 tablespoons extra-virgin olive oil, plus more for frying
3/4 pound chanterelles mushrooms, cleaned and roughly chopped
1 clove garlic, finely chopped
1 tablespoon chopped fresh parsley
1/2 cup mascarpone
Salt and black pepper, to taste
Directions
Prepare the pastry according to the recipe, and roll out to even thickness. With a water glass or cookie cutter, cut into 2 1/2-inch diameter circles.
In a 12 to 14-inch saute pan, heat the oil over high heat until smoking. Add the mushrooms and saute over high heat until browned. Add the garlic, parsley, mascarpone and salt and pepper to taste, stir in, and remove from heat.
Spoon some of the filling onto one half of each of the pastry circles. Fold each circle over on itself and press the edges to make a seal.
In a large, heavy-bottomed skillet, heat about 1/2 cup olive oil over high heat until almost smoking. Fry the pastries in the oil until golden-browned on both sides. Remove with a slotted spoon to a plate lined with paper towels, then serve.
Pastry Dough:
1/4 cup light red or white wine, such as Fiano del Avellino
3/4 cup warm water
1 1/2 ounces yeast cake
1 tablespoon honey
3 1/2 cups all-purpose flour
1 teaspoon salt
1 tablespoon plus 1 tablespoon extra virgin olive oil
In a large bowl, combine wine, water and yeast and stir until dissolved. Add the honey, salt and olive oil and mix thoroughly. Add 1 cup of flour and mix with a wooden spoon until it becomes a loose batter. Add 2 more cups of flour and stir with the spoon for another 2 to 3 minutes, to incorporate as much of the flour as possible.
Bring the dough together with your hands and turn it out onto a floured board or marble surface. Knead for about 6 to 8 minutes, until you have made a firm, smooth dough. Place it in a clean, lightly-oiled bowl and cover it with a towel. Let it rise in the warmest part of the kitchen for 45 minutes.
http://www.youtube.com/watch?v=wgi2967f2RI
Δημοσίευση σχολίου