Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2013

crete2 093
δεν θυμάμαι ποτέ το βλέμμα μου να ναι τόσο αδιάφορο
σιδερένιες καρέκλες,τραπέζια,μεγάφωνα
πλαστικοί καναπέδες
ιδρωμένο σώμα περιτυλιγμένο από πλαστικό σλιπιγκ μπαγκ
ανοιχτή τηλεόραση
κρεμασμένα φύλλα φυτών εσωτερικού χώρου
βαμμένα νύχια
λιωμένα πάνινα παπούτσια περιμένουν δίπλα στο αφεντικό
κοιμισμένοι άνθρωποι πάλλονται στους ρυθμούς της μεγάλης μηχανής
γυρίζω πίσω από όπου ξεκίνησα
μόνο οι μελανιές στο σώμα μου αλλάξανε θέση
αφόρετα ρούχα
αφόρετα βιβλία
λευκό κορμί 
πρησμένα μάτια
το μέλλον μου φτάνει μέχρι το κανονισμένο σινεμά
κι ύστερα ο ήλιος εμφανίζεται
και τα λευκά φώτα παίρνουν τα αρχίδια του
αλλά πως να εμπιστευτείς τον ήλιο;
δεν μας κατηγορώ είπε
κι όμως μας κατηγορούσε
το μπράτσο μου τρέμει από χτες
λες και το αίμα μου μέσα έχει κενά αέρος
τα πόδια μου τρέμουν νευρικά
τα δαχτυλά σου ίσα για να μην μπορείς να στρίψεις τσιγάρο
μικροί προδότες
λες πως είσαι κόπανος
πως καταφέρνεις να κάνεις πάντα τα μάτια σου να λάμπουν;
κι όμως είμαι ακίνητη
κι όμως το μυαλό μου είναι ακίνητο.
τι πλάκα που έχουν οι λέξεις που ντύνουν τις σκέψεις μου
τι πλάκα που έχει όταν φοράνε ότι βρουν μπροστά τους
απ'τη γλωσσική μου γκαρνταρόμπα
τι φοράς πάλι;
μην ξεγελιέσαι
ξερω πια καλά το αγαπημένο σου παντελόνι-συνείδηση
τα παπούτσια-λύσσα
την μπλούζα-άρνηση
το καπελάκι-βία
δεν στο πήρα εγώ στο ορκίζομαι
αλλά μην ταράζεσαι που ξέρω
πως στο σπίτι κυκλοφορείς γυμνός
και δεν σ'αρέσει το σώμα σου

συμπλήρωσα 5 στα 5
έμαθα ότι είμαι πάσιβ αγκρέσιβ
έμαθα ότι έχω ωροσκόπο δίδυμο
και Δία στον σκορπιό
μου παν αυτό σημαίνει
χάλια μέσα μου
κι εγώ κούνησα το κεφάλι μου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κοτοπουλάκια πανέ με ψητές πατάτες και μαγιονέζα με lime και κόλιανδρο

Υλικά
1 δισκάκι με κοτόπουλο στήθος
1 πακέτο νάτσος
2 κουτ. του γλυκού τριμμένο κύμινο
2 αυγά
Aλάτι, πιπέρι
κουτ. του γλυκού σκόνη τσίλι
4 μεγάλες πατάτες
1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι μαγιονέζα light
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light
2 κουτ. της σούπας φρέσκος κόλιανδρος ψιλοκομμένος
2 κουτ. του γλυκού χυμός από φρέσκο lime
Ξύσμα από ένα lime
Παρασκευή
Πλένουμε καλά τις πατάτες και χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε, τις κόβουμε κατά μήκος σε οκτώ κομμάτια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το ένα κουτ. του γλυκού κύμινο. Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί, βουτάμε μία μία τις πατάτες στο μείγμα και τις τοποθετούμε στη σειρά. Ανάβουμε το φούρνο στους 180°C (όλες τις εστίες, πάνω-κάτω) και βάζουμε τις πατάτες να ψηθούν για μία ώρα περίπου (στη μισή ώρα τις γυρνάμε με ένα πιρούνι). Βάζουμε στη μουλινέτα τα νάτσος, το υπόλοιπο κύμινο, τα δύο κουτ. τσίλι, αλάτι και πιπέρι. Μην περιμένετε να γίνουν σκόνη· τα θέλουμε αρκετά χοντροκομμένα ώστε να κάνουν το πανάρισμα του κοτόπουλου νόστιμο. Αφήνουμε στην άκρη το μείγμα και κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες πάχους δύο πόντων περίπου.
Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα δύο κουταλάκια τσίλι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, βουτάμε τις λωρίδες κοτόπουλο στο αυγό και μετά στο μείγμα των νάτσος και τα τοποθετούμε στη σειρά. Τα βάζουμε στον ίδιο φούρνο που ψήνονται οι πατάτες και τα αφήνουμε να ψηθούν για 40 λεπτά περίπου. Έπειτα, ανακατεύουμε σε ένα βαθύ μπολ τη μαγιονέζα, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και το χυμό του lime και τον κόλιανδρο, και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει. Όταν το κοτόπουλο και οι πατάτες ετοιμαστούν, σερβίρουμε σε πιάτα που στο κέντρο τους έχουν ένα μπολάκι με μαγιονέζα.

Ανώνυμος είπε...

The english may do not do it better,
but they drink beer for the whole three day period

For 2 people

one cooks / one looks
*against sexes*

Ingredients

2 medium chicken breasts
1 lime
2 cloves garlic
1 small piece of ginger (1/3 thumb size)
1/4 stalk lemongrass
1 tbsp Balsamic vinegar
2 tsns brown sugar
1 red bird eye chilli

Wholemeal rice (or whatever you prefer)


Method

Cut the chicken into medium-large square pieces

Add the vinegar and sugar to a mixing bowl

Grate the ginger and lemongrass into the bowl

Crush the garlic and add it to the bowl

Zest and juice the lime into the bowl

Mix the ingredients together, and add 2-3 tbsp of cold water

Heat up a medium size wok and add a 1 tbsp of sesame oil

When the pan is hot (about 1 minute) add the chicken and stir fry on a high heat

When the chicken is white, reduce heat to medium and add the sauce

Stir the sauce into the chicken then reduce to medium while you prepare the rice

Cook the rice to desired standard

if *desire* ain't *standard*

Share rice into bowls and pour the chicken and sauce on top.

finitto ☸